Actualitate Cultura

Înscrieri pentru programul Artist-in-Residence 2019. Burse oferite de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria

Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria oferă 50 de rezidenţe artistice pentru 2019 în Austria (Viena şi Salzburg), în cadrul programului Artist-in-Residence 2019, pentru următoarele domenii:

– arte plastice*, artă fotografică, artă media**, compoziţie muzicală (rezidenţe cu durată de 3 luni);

– literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare (rezidenţe cu durată de 1-2 luni);

– educaţie artistică şi culturală *** (rezidenţe cu durată de o lună).

* Aplicaţiile din sectorul artelor performative nu vor fi acceptate.

** Din motive organizatorice, programul nu poate accepta aplicaţii din sectorul cinematografiei.

*** Educaţie culturală. Pentru o aplicaţie în acest sector condiţia principală este ca aplicanţii să îşi poată asuma responsabilitatea părţii pedagogice a unei expoziţii, a unui concert, a unei piese de teatru etc., precum şi pe cea a comunicării între public şi artişti / arta acestora.

Pe parcursul acestor rezidenţe, beneficiarii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti locali şi să dezvolte proiecte culturale. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa activ la

Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

Acest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta până la 40 de ani, care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe (artist-in-residence-programmes) organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi pentru fiecare domeniu propus.

Termenul limită pentru înscriere este 30 septembrie 2018.

Pentru informaţii detaliate cu privire la procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte şi pentru acces la materiale suplimentare, vă rugăm să accesaţi următoarele link-uri: http://www.kulturkontakt.or.at (KulturKontakt Austria) sau http://www.kunstkultur.bka.gv.at (Cancelaria Federală a Austriei). Artiştii străini pot aplica pentru această bursă electronic pe platforma http://www.artists-in-residence-austria.at/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *