Actualitate Cultura

Înscrieri la a doua sesiune a Bacalaureatului

Absolvenții de clasa a XII-a care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea care tocmai s-a încheiat sau pe cele dn anii anteriori se pot înscrie, începând de marți, pentru a susține din nou bacalaureatul. Potrivit calendarului de bacalaureat, în perioada 11-14 iulie are loc înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe.

Este pentru prima oară când examenul va începe cu probele scrise și abia apoi vor urma probele orale.
Practic, sesiunea a doua a bacalaureatului începe în data de 21, cu proba scrisă la Limba și literatura română, pe 22 august are loc proba la Limba și literatura maternă, pe 23 august – proba obligatorie a profilului și pe 24 august – proba la alegere a profilului și specializării.

Din 25 august încep probele orale ale examenului. Astfel, în 25-28 august este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august va avea loc evaluarea competențelor digitale, iar în 30-31 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În 1 septembrie, până la ora 16:00, vor fi afișate rezultatele, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 16:00 – 20:00. În intervalul 2-5 septembrie este programată soluționarea contestațiilor, iar în 6 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *