Politica

INREGIMENTARE – Deputatul baimarean Gheorghe Zoicas s-a inscris in PNL

Foto Gheorghe Zoicas (c) eMM.roDeputatul independent de Maramures Gheorghe Zoicas a anuntat, azi – 25 iunie, plenul Camerei Deputatilor ca va activa in cadrul grupului parlamentar al PNL. Parlamentarul a fost ales in circumscriptia electorala nr. 26 Maramures, ca deputat in colegiul Baia Mare Est, candidand pe listele Aliantei politice PSD+PC. Ca urmare a neintelegilor politice, acesta si-a anuntat demisia in 2009, de atunci activand in Camera Deputatilor in grupul independentilor. In toata aceasta perioada, Gheorghe Zoicas nu si-a ascuns atractia fata de PDL, partid ale carui initiative legislative le-a sustinut la vot.

La alegerile locale din 10 iunie, acesta s-a detasat oarecum de democrat-liberali, conexiunea cu acestia fiind PNTCD – formatiune care l-a sustinut atat pe el in cursa pentru sefia Consiliului Judetean, cat si pe membrii Uniunii pentru Maramures PDL+UNPR. Chiar si candidatura sa ca independent la postul de presedinte al Consiliului Judetean Maramures a fost oarecum in favoarea actualei puteri, rupand din voturile fostului detinator al mandatului, Mircea Man.

Rugat de eMaramures sa isi motiveze decizia, Gheorghe Zoicas a spus ca a vrut sa incerce si acest lucru. “Din postura de independent am reusit sa fac cateva lucruri pentru Maramures, acum am spus ca e bine sa incerc sa le rezolv si cu ajutorul unui partid aflat la putere. Dupa alegerile din 10 iunie, electoratul a decis ca varianta unui independnt nu este buna, asa ca am dat curs invitatiei de a ma inscrie in PNL”, a declarat parlamentarul.

Deputatul a precizat ca s-a inscris in PNL la cererea colegului Viorel Buda de la Satu Mare, cel care l-a contactat saptamana trecuta si i-a spus sa isi completeze cererea de adeziune, iar azi, 25 iunie, a fost prima zi in grupul parlamentar liberal. “Am fost primit cu aplauze. Am prieteni liberali. Voi vedea daca am facut bine sau nu. Timpul va stabili daca decizia luata a fost bunä”, a mai spus Zoicas.

Acesta a precizat ca deocamadata este prematura o discutie despre implicarea sa in campania pentru alegerile parlamentare de la finele anului. “Cu circa doua luni inainte de alegeri se poate vorbi despre asta”, a precizat Zoicas, adaugand ca deocamadata cererea sa de adeziune trebuie sa ajunga si la organizatia PNL din Maramures, inregistrarea ei fiind facuta doar la centru.
Sursa: M.M.