Sport

INOT – Baimareanul Alexandru Coci merge la Jocurile Olimpice de la Londra

 Foto: Alexandru Coci - inot
 

Baimareanul Alexandru Coci (22 de ani) a primit invitatia de la Federatia Internationala de Natatie pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra. Alexandru Coci a inceput inotul la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, impreuna cu antrenorul Adrian Gherghel. De doi ani si jumatate, beneficiind de o bursa de studiu in Statele Unite ale Americii, Alexandru Coci se pregateste la universitatea din Alabama, cu baimareanul Stefan Gherghel. 

“Timpii care cred ca l-au recomandat pe Alex sa mearga la Londra sunt cei obtinuti la probele de 100 si 200m fluture, care il plaseaza in primii 20 din lume la ora actuala”, a mentionat pentru eMaramures Stefan Gherghel, antrenorul lui Alex.

Stefan Gherghel, baimarean si el, a participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice: la Sydney, Atena si Beijing. Cel mai bun rezultat al lui la olimpiada a fost un loc 5 cucerit la proba de 200m fluture, la Atena, in 2004.

Alexandru Coci va concura la proba de 200m fluture.

Inotatorul Alexandru Coci este al doilea baimarean care va lupta la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa judoka Daniel Brata, care va concura la proba de 100 kg.

CITESTE SI:

Foto (c) arhiva personala Alex Coci
Sursa: Ramona-Ioana Pop