Stiri nationale

Inis Neziri este câştigătoarea Marelui Trofeu Cerbul de Aur 2018

Juriul a decis laureaţii ediţiei Cerbul de Aur 2018. La 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Marele Trofeu ajunge în Albania. Inis Neziri este marea câştigătoare a ediţiei aniversare şi a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele ‘Dau viata mea pentru o iubire” şi “Piedestal”.

 

‘Vreau să mulţumesc Teleziunii Române pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al ţării mele. Victoria din această seară, în faţa unor concurenţi atât de buni, este o experienţă incredibilă. A fost o competiţie extraordinară, un moment de răscruce în cariera mea. Dedic această victorie familiei şi echipei mele’, a declarat artista albaneză, vizibil emoţionată.

Suspansul a marcat show-ul din a patra seară a Festivalului, transmis in direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD . În prezenţa celor peste 5500 de spectatori din Piaţa Sfatului, alături de concurenţi, pe scena Cerbului de Aur au urcat arti?tii care au oferit recitalurile serii: Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams şi Nicole Scherzinger, vedeta Galei.

Alături de câştigătorul Marelui Trofeu, Festivalul şi-a aflat şi ceilalţi laureaţi:

Premiul I – Olivier Kaye, Belgia
Premiul II – Antonia Gigovska, FYR Macedonia
Premiul III – Kelly Joyce, Franţa
Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova
Premiul Municipiului Braşov – Ryan O’Shaughnessy, Irlanda
Premiul Judeţului Braşov – Damiano Borgi, Italia
Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Raluca Blejuşcă, România
Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, România
Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Fotografii din cadrul Festivalului Cerbul de Aur găsiţi pe conturile de Instagram şi Facebook ale evenimentului.

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, ‘Cerbul de Aur’ este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *