112

INFRACTIUNI SILVICE – Material lemnos, fara documente de provenienta si transport, confiscat de politisti la Borsa, Moisei, Salsig si Viseu de Sus

Politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si cei din cadrul Politiei Orasului Borsa au actionat la finalul saptamanii trecute pentru combaterea faptelor de incalcare a legislatiei silvice pe raza orasului Borsa si a comunei Moisei.

In urma actiunii intreprinse, politistii au constatat doua infractiuni, au aplicat doua sanctiuni contraventionale in valoare de 10.000 lei si au confiscat 37,11 mc material lemnos de esenta rasinoasa. Lemnul a fost transportat ilegal de un borsean de 27 de ani respectiv un tanar de 29 de ani, din Moisei, care nu au putut prezenta avizele de insotire sau alte documente adiacente necesare.

De asemenea, alti trei barbati din localitatile Borsa, Salsig si Viseu de Sus au fost sanctionati contraventional la Legea 171/2010 pentru ca au transportat ilegal aproape 12 mc de material lemnos. Politisti au confiscat intreaga cantitate de material lemnos si vor continua actiunile pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Sursa: Emm