112

INFRACTIUNE SILVICA – Borsean amendat cu 5.000 de lei pentru transport ilegal de material lemnos

Politistii din Borsa, impreuna cu cei de la Serviciul de Ordine Publica – Compartimentul Delicte Silvice si Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat ieri, 17 septembrie, pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice si a transporturilor ilicite de material lemnos.Astfel, in jurul orei 21.20, pe strada Victoriei din orasul Borsa a fost depistat un autovehicul ce tracta o semiremorca cu care era transportati 27 mc lemn de esenta rasinoase.

Conductorul auto, un barbat de 27 de ani, din Borsa, nu a putut prezenta avizul de insotire a marfii si nici alte documente necesare justificarii legalitatii transportului. Lemnul a fost confiscat si predat in custodie Ocolului Silvic Alpina Borsa iar borseanul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5 000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Pentru protejarea fondului forestier si pentru depistarea si sanctionarea celor care comit fapte ilicite in acest domeniu, politistii maramureseni continua activitatile de verificare si in perioada urmatoare.

Sursa: Emm