Externe

Informații despre victimele tragediei aviatice din Etiopia. În avion erau persoane de 33 de naționalități

Avionul companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit, duminică dimineața, lângă orașul Bishoftu. Toate cele 157 de persoane de la bordul aeronavei Boeing 737 care decolase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya, au murit. În avion erau persoane de 33 de naționalități.

Pilotul aeronavei Boieng 737 Max 8 a Ethiopian Airlines, prăbușit duminică la scurt timp după decolare, a raportat probleme către turnul de control și a cerut să se întoarcă, înainte de a pierde legătura. „Pilotul a spus că are dificultăți și a cerut să se întoarcă. A primit autorizația de aterizare”, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Tewolde GebreMariam, după ce a vizitat locul accidentului.

Ministerul de Externe român a transmis, într-un comunicat, că „până în prezent, autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”.

Shahad Abdishakur, ofițerul de protocol al premierului somalez, a fost printre cei uciși în accidentul aviatic. De asemenea, printre victime se află și soția și cei doi copii ai deputatului slovac Anton Hrnko și omul de afaceri Jonathan Seex, CEO-ul companiei Tamarind Group. Jurnaliștii de la BBC au filmat câteva imagini în locul în care aeronava s-a prăbușit.

Reprezentanții companiei aeriene au anunțat naționalitățile victimelor accidentului aviatic, potrivit BBC. 32 din Kenya 18 din Canada 9 din Etiopia 8 din China 8 din Italia 8 din Statele Unite 7 din Marea Britanie 7 din Franța 6 din Egipt 5 din Olanda 4 cu pașaport ONU 4 din India 3 din Rusia 2 din Maroc 2 din Israel 1 din Belgia 1 din Uganda 1 din Yemen 1 din Sudan 1 din Togo 1 din Mozambic 1 din Norvegia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *