Stiri nationale

INFORMARE MECS – Liceenii din Romania pot studia la un liceu american pe baza unei burse FLEX

Foto: elevi (c) eMaramures.roLiceenii din Romania au ocazia de a studia la un liceu american si de a locui impreuna cu o familie americana pe parcursul anului scolar 2016 – 2017, daca au o bursa din cadrul programului Future Leaders Exchange Program (FLEX) finantat de catre Departamentul de Stat al SUA, informeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.
 
Potrivit sursei citate, participarea la program este gratuita.
Programul se adreseaza liceenilor de cetatenie romana nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001, care sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiaza engleza in liceu, indeplinesc criteriile pentru a obtine viza de SUA si nu au stat in Statele Unite mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Liceeni cu dizabilitati sunt incurajati sa aplice pentru aceste burse, deoarece, potrivit sursei citate, infrastructura de recrutare si derulare a programului permite evaluarea si plasarea acestora in conditii care raspund nevoilor specifice.

“Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992. In cei 24 de ani de la infiintarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala. Programul presupune un an intreg de studiu pentru liceeni in SUA. Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre Statele Unite si tarile din regiunile in care functioneaza programul FLEX”, se mai arata in comunicatul MECS.

Sursa: Agerpres