Actualitate Vremea

Info trafic şi meteo. Pe drumurile din judeţ circulaţia rutieră se desfăşoară în condiții de iarnă

Vremea a fost rece vineri, 4 ianuarie. Cerul a fost mai mult noros. Vântul a suflat în general slab. Temperatura maximă a fost cuprinsă între -8 grade la Târgu Lăpuș și -4 grade la Sighetu Marmației. În zona montană înalta s-a semnalat ceață. Temperatura cea mai scăzută s-a înregistrat, noaptea trecută, la Târgu Lăpuș -13 grade Celsius.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 57 cm la Baraj Firiza. La primele ore ale dimineții de sâmbătă temperatura aerului era cuprinsă între -8 grade la Borșa, Cavnic și Târgu Lăpuș, -6 grade la Sighetu Martmatiei, și -5 grade la Baia Mare.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri publice din județ. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este umed, respectiv parțial umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu nouă utilaje și au împrăștiat 26 tone sare pentru a preveni și combate poleiul. Cerul este acoperit, vizibilitatea în trafic este bună. Nu au fost semnalate probleme în trafic, datorită condițiilor meteorologice. Ninge pe DN1C, E58 și DN 18, la Borșa.

Sectoarele de drumuri județene au partea carosabilă umedă. Angajații societății au acționat cu 16 utilaje și au răspândit 104 tone material antiderapant.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă (temperaturi negative). Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Firiza. Pe răul Mara este format un pod de gheață, dar nu sunt probleme, apă răului curge peste podul de gheață. Curg sloiuri de gheață pe râurile Tisa, Vișeu și Lăpuș.

Stratul de zăpadă măsoară: 76 cm la Cavnic, 71 cm în Pasul Gutâi, 67 cm la Firiza, 65 cm la Baiut, 50 cm la Coroieni, 39 cm la Grosii Tiblesului și Baia Borșa, 38 cm la Moisei, 33 cm în Poiana Borșa, 30 cm pe Valea Vaserului, 29 cm la Răzoare, 27 cm la Târgu Lăpuș, 26 cm la Vf. Iezer și Mara, 20 cm la Copalnic, 19 cm în Baia Mare, 15 cm la Ocna Șugatag.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -8 grade la Târgu Lăpuș, Cavnic, -7 grade la Borșa, Vișeu de Sus, Petrova, Dragomirești, -7 grade la Ocna Șugatag și Baia Sprie, -6 grade în Baia Mare, Sighetu Marmației, Șomcuța Mare, Seini.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților din județ.

Vremea rămâne și astăzi rece în Maramureș. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpadaă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -4 grade, iar cele minime, între -8 și -5 grade. Izolat se va forma ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *