Actualitate Vremea

Info trafic şi meteo 26 decembrie. Vizibilitate redusă de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Prislop

Vremea a fost marţi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse a nins slab. Cantitatea maximă de precipitații a fost de 1.2 l/mp și s-a înregistrat la Moisei. Vântul a suflat slab la moderat cu intensificări izolate la munte de până la 50 km/h. Temperatura maximă a fost cuprinsă între -2 grade la și 0 grade la Baia Mare. La munte s-a semnalat ceață, asociată în zona înalta cu depunere de chiciură.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsura aseară până la 35 cm la Baia Sprie.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -6 grade în Pasul Gutâi, -4 grade la Borșa, Cavnic și Ocna Șugatag, -2 grade la Vișeu de Sus, Petrova și -1 grad în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Circulația rutieră pe sectoarele de drumuri naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Nu au fost semnalate probleme în trafic. Partea carosabilă este umedă. Zăpadă frământată se găsește depusă și măsoară până la 1 cm, pe DN 18, între km 156 și km 189 în Pasul Prislop. Cerul este acoperit. Ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 20 utilaje și au împrăștiat 123 tone sare.

A nins de aseară pe sectoarele de drumuri județene. Angajații societății au acționat cu 37 utilaje și au împrăștiat 405 tone material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri județene este umed în partea de câmpie și parțial acoperit cu zăpadă în zonele de deal și de munte.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -4 grade la Cavnic, Borșa și Ocna Șugatag, -2 grade la Sighetu Marmației, Ocna Șugatag, Vișeu de Sus, Petrova, -1 grad în Baia Mare și Seini.

Stratul de zăpadă măsoară: 52 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 37 cm la Firiza, 35 cm la Luheu, 25 cm în Baia Borșa, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 22 cm la Grosii Tibelsului și Mara, 17 cm la Ocna Șugatag, 15 cm la Târgu Lăpuș și Valea Vișeului, 6 cm la Sighetu Marmației, 3 cm în Baia Mare.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Temeperaturile negative au favorizat formarea ghetei pe malurile răului Vaser. Curg sloiuri de gheață pe răul Suciu. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Toate localitățile din județ sunt alimentate cu energie electrică, la această ora.

Vremea rămâne și astăzi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei, va ninge. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări la munte viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 2 grade iar cele minime între -3 și 0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *