Actualitate Vremea

Info trafic. Cum se circulă azi pe drumurile din Maramureş

Vremea a fost în general închisă și rece miercuri. Cerul a fost temporar noros în zonele joase, variabil în zona montană. Izolat a fulguit. Vântul a suflat în general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -4 grade la Baia Mare, Târgu Lăpuș și -1 grad la Sighetu Marmației. Pe arii restrânse s-a semnalat ceață asociată și cu depunere de chiciură, izolat persistentă.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 45 cm la Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -8 grade la Baia Mare, Târgu Lăpuș, -7 grade la Cavnic, Borșa, Petrova, Seini, și -6 grade la Ocna Șugatag, Sighetu Marmației.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este parțial umed pe DN1C și E58, umed pe DN18 în Pasul Gutâi, carosabilul DN18 și DN19 la Sighetu Marmației este parțial umed, DN17C, carorabil parțial umed, DN18 la Borșa și DN18B sunt parțial umede. În Pasul Prislop, pe DN18, între km156 și km 180 se găsește depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm. Vizibilitatea este redusă de ceață pe DN1C și E58, sub 100 de metri.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 12 utilaje și au împrăștiat 56 tone sare.

Valori ale temperaturii aerului la această ora:-8 grade la Borșa, Vișeu de Sus, Petrova, Sighetu Marmației, -7 grade la Cavnic, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag, Baia Mare, Seini, Șomcuța Mare și Baia Sprie.

Stratul de zăpadă măsoară: 48 cm la Baiut, 45 cm la Groşii Ţibleşului și Firiza, 43 cm la Cavnic și Baia Sprie, 41 cm la Mara, 37 cm la Ocna Șugatag, 37 cm la Strâmtura, 35 la Moisei și Târgu Lăpuș, 32 cm la Sighetu Marmației, 29 cm în Baia Mare.

Nivelurile și debitele cursurile de apă au fost ușor varioabile. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Ruscova, Botiza, Someș și Lăpuș. Pe râul Mara există format un pod de gheață cu ochiuri. Curg sloiuri de gheață pe râurile Suciu și Iza. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Vremea va rămâne astăzi în general închisă. Cerul va fi temporar noros și izolat, în cursul nopții, sunt posibile ninsori slabe. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și -1 grad, iar cele minime între -7 și -3 grade. În zonele joase izolat se va semnala ceață asociată și cu depunere de chiciură, care izolat poate persistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *