Actualitate Vremea

Info meteo. Vizibilitate redusă de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Prislop

Vremea a fost închisă miercuri și pe arii extinse au fost precipitații predominant sub formă de ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 6.2 l/mp la Vf. Iezer. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta cu viteze de până la 68 km/h la Iezer, viscolind și spulberând zăpadă. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Târgu Lăpuș și 1 grad în Baia Mare. Izolat, la munte și în zonele joase s-a semnalat ceață.

Aseară stratul de zăpadă prezent măsură până la 44 cm la Cavnic. La primele orele ale dimineții temperatura aerului era de -1 grad la Ocna Șugatag, Cavnic și Petrova, 0 grade la Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Borșa, Vișeu de Sus și 1 grad la Baia Mare. Cel mai rece noaptea trecută a fost la Cavnic, -4 grade.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabilul DN 18, pe Dealul Hera, respectiv Pasul Prislop, între km 156 și km 180. Restul sectoarelor de drumuri naționale din județ au carosabilul curat și umed. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 16 utilaje și au împrăștiat 129 tone sare.

Stratul de zăpadă măsoară: 52 cm la Baiut, 44 cm la Cavnic, 38 cm la Firiza, 26 cm la Vf. Iezer și Bistra, 24 cm 16 cm la Ocna Șugatag, 14 cm la Târgu Lăpuș, 15 cm la Sighetu Marmației, 3 cm în Baia Mare.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost probleme semnalate. Gheață este prezența pe malul răului pe râul Ruscova, unde curg și sloiuri de gheață. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfăşoară în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -1 grad la Borșa, Vișeu, Petrova și Ocna Șugatag, 0 grade la Sighetu Marmației, Cavnic și Baia Sprie, 1 grad în Baia Mare, Seini.
Vremea va rămâne astăzi închisă. Pe arii relativ extinse vor cădea precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. La munte va ninge. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1si 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 2 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *