Actualitate Vremea

Info meteo şi trafic. Starea vremii şi a şoselelor în Maramureş

Vremea a fost duminică rece pentru această perioadă. Cerul a fost temporar noros și pe arii relativ extinse, în cursul zilei, a nins slab. Cantitatea maximă de apă înregistrată a fost de 2.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vântul a suflat slab la moderat. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -5 grade la Ocna Șugatag și -1 grad în Baia Mare. În zona montană înaltă s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură până la 64 cm, la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -9 grade în Baia Mare, Târgu Lăpuș, -8 grade la Cavnic și -7 grade la Sighetu Marmației. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș, unde s-au înregistrat -11 grade Celsius, dar temperatura resimțită a fost de -14 grade.

Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale în condiții de iarnă. Carosabilul DN1C și E58 este parțial umed. DN18 din Baia Sprie și până la Borșa este umed. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 153 și km 180. Cerul este acoperit, ninge slab pe DN18 și DN17C la Vișeu de Sus. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 11 utilaje și au împrăștiat 52 tone sare. De asemenea, s-a intervenit pe DN1C, respectiv E58 cu 600 tone clorură de calciu.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -11 grade în Pasul Gutâi, -10 grade la Târgu Lăpuș, -9 grade la Cavnic, Baia Mare, Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Borșa.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile și nu au fost semnalate probleme. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Vaser, Ruscova, Iza, Boicu, Botiza, Mara, Lăpuș, Firiza și Nistru. Se mențîn podurile de gheață formate pe râurile Mara și Barsau. Un pod de gheață cu ochiuri s-a format pe răul Cosau. Curg sloiuri de gheață pe râurile Vișeu și Someș.

Stratul de zăpadă măsoară: 78 cm la Firiza și Cavnic, 72 cm în Pasul Gutâi, 65 cm la Baiut, 60 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 43 cm în Baia Borșa, 40 cm la Grosii Tiblesului, 38 cm la Moisei, 37 cm în Poiana Borșa, 35 cm la Vișeu de Sus, 32 cm la Răzoare, 28 cm la Mara, 27 cm la Târgu Lăpuș, 24 cm la Vf. Iezer, 22 cm în Baia Mare, 17 cm pe Valea Vaserului și Sighetu Marmației, 16 cm la Ocna Șugatag.

Nu sunt, la această oră, probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților din județ.

Vremea va fi și astăzi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil. Izolat la munte va fulgui. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și -4 grade, iar cele minime între -16 și -13 grade. Izolat, dimineață și noaptea, vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură.

Mâine, 8 ianuarie a.c., vremea va fi deosebit de rece pentru această perioada în cursul zilei, geroasă dimineață. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va acoperi treptat și pe arii relativ extinse va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va suflă slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta viscolind trecător ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 și -5 grade, iar cele minime, în creștere față de noaptea precedentă, între -8 și -6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață asociată cu depunere de chiciură. De asemenea, sunt prognozate ninsori în județ, pe arii extinse, în zilele de 10 și 11 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *