TIC

INEDIT – SAB&Accesorii 2015 Trotineta electrica ‘Made in Romania 100%’, expusa la Romaero Baneasa

Prima trotineta electrica romaneasca 100% este prezentata publicului in cadrul editiei 2015 a Salonului Auto Bucuresti & Accesorii (SAB&A 2015), in perioada 1-11 octombrie.

E-Twow este o trotineta electrica pliabila, usor de folosit, cu un design dinamic si tehnologii de ultima ora, precum: sistemul KERS (kinetic energy recover system) — pentru recuperarea energiei cinetice, dar si sistemul de franare regenerativa, franare magnetica si pilot automat. Tehnologia KERS este utilizata si in competitiile de Formula 1, fiind pentru prima data cand a fost folosit pe o trotineta electrica.

Potrivit datelor tehnice, consumul de energie al unei astfel de trotinete este de 6,15Wh/km (cu farurile LED aprinse), calculat la o viteza de 20 km/h, cu functia de pilot automat activata, la o viteza a vantului de mai putin de 10 km/h si o sarcina de 75 kg.

Trotineta cantareste doar 10,7 kg, fiind cel mai usor vehicul electric din lume.

Pretul unei trotinete electrice E-Twow porneste de la 2.750 de lei, in functie de caracteristicile tehnice, conform informatiilor publicate pe site-ul companiei producatoare.

Vehiculul este disponibil in trei versiuni de echipare, respectiv Eco, Master si Booster, diferenta dintre aceste variante fiind puterea motorului.

In timp ce modelul Eco are un motor de 350 W si o autonomie de pana la 30 de kilometri, iar viteza maxima atinsa este de 27 Km/h, E-Twow in versiunea Master este dotata cu un motor de 450 W, ceea ce ii permite o autonomie de maximum 40 de kilometri si o viteza 28 km/h.

Nu in ultimul rand, versiunea Booster a trotinetei are un motor de 500 W, permite parcurgerea a cel mult 35 de kilometri, iar viteza maxim atinsa este de 30 km/h.

Timpul de incarcare al bateriei este de pana la doua ore, in timp ce garantia acordata de catre producator ajunge la 6 luni.

“In acest moment, trotinetele electrice romanesti sunt produse in China, iar asamblarea acestora se realizeaza in Romania, la Craiova. De altfel, in cursul anului viitor, productia acestui vehicul, dar si a altor tipuri de vehicule (biciclete electrice, scutere electrice, scaune electrice destinate persoanelor cu dizabilitati) se va realiza in fabrica pe care o construim, la ora actuala, in Craiova. Este vorba despre un proiect pe bani europeni, in valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Numarul mediu de angajati in cadrul acestei noi fabrici va fi de 50”, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Petcu, administratorul companiei producatoare.

Compania E-TWOW, cu sediul la Craiova, este specializata in producerea si distributia vehiculelor electrice.

Sursa: Agerpres