Monden

INEDIT – Politisti, functionari publici si elevi, intr-o fanfara infiintata de investitori straini la Tautii Magheraus (VIDEO)

 Foto: Noua fanfara din Tautii Magheraus (c) emm.ro
 Foto: Noua fanfara din Tautii Magheraus (c) emm.ro

Vezi VIDEO
O investitie mai putin obisnuita a fost facuta, la Tautii Magheraus, de catre reprezentantii concernului german Optibelt. Acestia s-au decis sa puna bani la bataie pentru infiintarea unei fanfare in oraselul de langa Baia Mare. Dirijor a fost desemnat Florin Matasaru, care conduce un grup similar in municipiul resedinta de judet, iar intre instrumentisti se numara atat elevi, cat si functionari publici sau chiar politisti.

Debutul fanfarei infiintate de catre nemtii de la Tauti a avut loc de Sanziene. Cei 25 de instrumentisti, cu varste cuprinse intre 12 si 57 de ani, au iesit la rampa in cadrul zilelor orasului Tautii Magheraus, dupa doar doua luni de pregatire. Ei au primit 38 de instrumente din partea oficialilor firmei straine, care, pe modelul sponsorizarilor din Germania si Austria, doresc ca grupul muzical sa devina unul de renume.

„De vreo doi-trei ani s-a incercat infiintarea, dar abia in luna martie s-a materializat. Astazi s-a putut vedea si rezultatul. Inca suntem in fasa, avem doar doua luni. E o situatie inedita, pentru ca am inceput practic toti de la zero. Nu a fost usor, dar incet-incet am reusit. La inceput am cantat cateva ore singur iar dupa aceea impreuna. Asa ii mai usor, ca iti vezi greselile”, a marturisit Vasile Craciun – unul dintre angajatii Primariei Tautii Magheraus, care a devenit membru al fanfarei „Stibina”.

La concertul de duminica, 24 iunie, toti cei 25 de instrumentisti de la Tauti si-au luat rolul in serios, iar prestatia de pe scena a fost indelung aplaudata. Vazand succesul fanfarei nou-infiintate, primarul Anton Ardelean s-a declarat incantat. El a aratat ca planurile de viitor pentru „Stibina” cuprind atat concerte pe la nunti, cat si prestatii la inmormantarile din localitate.

„Important este ca, in doua luni, acesti copii si adulti au reusit, pe mici solfegii, sa incropeasca doua melodii frumoase. Si bisericile, preotii au fost alaturi de mine, pentru ca fanfara la noi va fi folosita foarte mult si la momente mai putin placute, dar, totusi, pentru alinarea suferintelor celor care au pierderi in familie. Noi am facut aceasta fanfara ca sa dam o dinamizare evenimentelor din oras si la orice eveniment, si pozitiv, dar si dureros. Fanfara noastra trebuie sa fie alaturi de cetatean”, a punctat primarul Ardelean.

Zilele orasului Tautii Magheraus s-au desfasurat, weekendul trecut, sub semnul crizei. Daca in anii anteriori la eveniment au participat diferiti interpreti cunoscuti, la aceasta editie, spectacolul a fost oferit de catre localnicii talentati. Bugetul alocat manifestarii a fost redus drastic, dupa cum au aratat autoritatile, fiind de 20 de ori mai mic decat in 2011

Foto: Noua fanfara din Tautii Magheraus (c) emm.ro
Sursa: Gabriela Kuhajda