Externe

INEDIT – O strada din orasul Bethleem va purta numele lui Vladimir Putin

Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a transmis presedintelui Vladimir Putin, aflat in vizita in Cisiordania, ca primarul orasului Bethleem a decis sa denumeasca o strada in onoarea sa, relateaza RIA Novosti in pagina electronica. In opinia lui Abbas, numirea unei strazi in cinstea lui Putin, ar arata cat ii pretuiesc palestinienii pe Putin si poporul rus.

“Si in acest caz ca si in altele, mi se spune ca de obicei inainte, iar pentru mine acest lucru a fost cu totul neasteptat“, a declarat liderul rus in cadrul turneului sau de doua zile in Orientul Mijlociu.

Putin si Abbas au inaugurat un centru pentru stiinta si cultura in orasul Bethleem din Cisiordania, construit pe terenul donat Societatii Imperiale Palestiniene Ortodoxe (IPPO), de catre Autoritatea Palestiniana in urma cu patru ani.

In opinia lui Putin strazile ar trebui numite de generatiile viitoare dupa numele politicienilor, in cinstea celor care au trecut in nefiinta, adaugand ca i-ar “placea sa traiasca mai mult”.

Strada care duce la acest centru de cultura, va purta numele lui Putin, precizeaza Abbas. Intr-un alt oras palestinian, o strada a fost deja numita dupa numele fostului presedinte Dmitri Medvedev, care a vizitat tara in 2011.

Sursa: Mediafax