TIC

INEDIT – Mark Zuckerberg anunta lansarea unui satelit in orbita pentru a oferi Internet in zone greu accesibile

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvaluit, luni, printr-o postare pe reteaua sa de socializare online, un proiect ambitios de raspandire a Internetului in zone mai putin accesibile, cu ajutorul unui satelit care ar urma sa fie lansat in 2016.

„Sunt entuziasmat sa anunt primul nostru proiect pentru livrarea Internetului din spatiu. Ca parte a eforturilor noastre de a conecta lumea, prin Internet.org, intram in parteneriat cu Eutelsat (n.r. unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de satelit din lume) pentru a lansa un satelit in orbita care va uni milioane de oameni”, a anuntat Mark Zuckerberg.

„In ultimii ani, Facebook a explorat modalitati de utilizare a aeronavelor şi satelitilor pentru a oferi comunitatilor acces la Internet din cer. Pentru a conecta oameni care traiesc in regiuni indepartate, infrastructura traditionala de conectivitate este, adesea, ineficienta, astfel ca trebuie sa inventam tehnologii noi”, a continuat fondatorul Facebook.

Una dintre aceste modalitati presupune lansarea unui satelit in spatiu, care se afla in constructie şi care ar urma sa fie gata anul viitor.

„Ca parte a colaborarii noastre cu Eutelsat, un nou satelit denumit AMOS-6 va oferi acoperire online catre zone vaste din Africa Subsahariana. Satelitul este in constructie acum şi va fi lansat in 2016 intr-o orbita geostationara, care va acoperi zone intinse din Vestul, Estul şi Sudul Africii. Vom colabora cu parteneri locali din aceste regiuni, pentru a ajuta comunitatile sa inceapa accesarea serviciilor de Internet oferite prin satelit”, a mai anuntat Zuckerberg.

„Aceasta este doar una dintre inovatiile la care lucram pentru a ne atinge scopul cu Internet.org. Conectivitatea schimba vietile şi comunitatile. Vom continua sa lucram pentru a uni intreaga lume, chiar daca acest lucru presupune sa mergem dincolo de planeta noastra”, a mai transmis fondatorul celei mai mari retele de socializare online.

Anuntul vine la aproximativ o saptamana dupa ce Mark Zuckerberg şi Bill Gates au declarat, la Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU), ca işi vor uni eforturile pentru ca toti oamenii din lume sa aiba acces la internet pana in anul 2020.

Angajamentul acestora face parte din efortul depus de Natiunile Unite pentru eradicarea saraciei extreme pana in anul 2030, obiectiv prezentat la Summitul ONU de la New York.

Sursa: Mediafax