Monden

INEDIT – Festival de vin si gastronomie organizat in premiera in municipiul Baia Mare. Vezi cum poti participa la evenimentul unde vei descoperi cum sa asociezi preparatele culinare cu vinurile de cea mai buna calitate

Eveniment inedit in municipiul Baia Mare. La sfarsitul saptamanii viitoare, pensiunea “La Fontana” va fi gazda primei editii a Festivalului de Vin si Gastronomie Baia Mare. Intrarea la eveniment se va face pe baza de vouchere, biletele putand fi achizitionate de la receptia pensiunii. Trustul de presa Emaramures este principalul partener media al Festivalului de Vin si Gastronomie Baia Mare.

Ideea inedita de a organiza primul Festival de Vin si Gastronomie din Baia Mare apartine femeii de afaceri Adriana Moldovan si managerului restaurantului, Sergiu Chifor. Cei doi degustatori de vin si-au propus ca, prin intermediul acestui eveniment, participantii sa descopere modalitatile de asociere intre preparatele culinare si vinurile de cea mai buna clasa.

“Ideea ne-a venit impreuna cu managerul de restaurant, cu domnul Sergiu Chifor, care este somelier, la fel ca si mine. Am dorit sa facem ceva nou, inedit. O modalitate de a educa oamenii in ideea de a consuma vinuri de calitate asociate cu preparate pe masura”, a declarat Adriana Moldovan, organizatoarea evenimentului.

Participarea la Festivalul de Vin si Gastronomie se va face pe baza de vouchere.

“Se pot achizitiona de la receptia pensiunii. Voucherele sunt pe trei paliere de pret, incepand de la 35 de lei, 55 de lei respectiv 75 de lei. Fiecare voucher contine un preparat de mancare care se va putea servi si doua pahare de vin. Vinurile vor diferi in functie de complexitate si in functie de voucherul achizitionat, insemnand vinuri de baza, vinuri medii si vinuri superioare”, a mai adaugat Adriana Moldovan.

Participantii care vor dori suplimentar inca un preparat culinar sau pahare de vin vor putea sa le achizitioneze de la fata locului.

Festivalul de Vin si Gastronomie va avea loc in perioada 3-4 octombrie intre orele 12.00 si 20.00.

Sursa: Simona Vasiac