Comunitate

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului vor fi plafonate. În Maramureş cea mai mare indemnizaţie este de 10.000 de Euro

Indemnizaţiile pentru creşterea copilului,vor fi  plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe luna, urmând că în aproximativ două săptămâni să fie adoptată o OUG prin care să se reglementeze această chestiune. Afirmatia partine Ministrului Muncii si a fost facuta in contextul in care aceastaa fost intrebata daca vor exita modificari in ce riveste aceste indemnizatii.

“Am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii.

În Maramureş există la această ora aproximativ 4200 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere a copilului, iar aproximativ jumătate primesc indemnizaţii de 1063 de lei , după cum arată

Ovidiu Morar, director al Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale. Acesta mai arată că în judeţul nostru există aproximativ 10 persoane care încasează indemnizaţii care trec de 1.000 de euro lunar .

În Maramureş cea mai mare indemnizaţie de acest fel, în plata, este de aproximativ 10.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

Sursa: aici 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *