Stiri nationale

Indemnizaţia pentru creşterea copilului plafonată la 8.500 lei

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, a fost plafonată la 8.500 lei lunar, după ce Senatul a aprobat în 25 septembrie prevederea, care va fi aplicată începând cu drepturile aferente lunii septembrie 2017 atât pentru persoanele care au drepturile stabilite sau solicitate anterior acestei date, cât şi pentru situaţiile ulterioare.

Nouă prevedere a fost aprobată prin ordonanţă de urgenţă în luna august iar indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului va fi stabilită la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plata, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

La nivel naţional, din cei 160.807 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, circa 1.100 de beneficiari au indemnizaţii care depăşesc 9.000 lei. În prezent, sunt în plata indemnizaţii care reprezintă de până la 130 ori indemnizaţia minimă.

 

 

 

sursa:aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *