Actualitate

Inconștiența este la putere. Câți mai trebuie să moară?

Accidente rutiere s-au tot petrecut pe șoselele din Maramureș, dar de vreo trei săptămâni, parcă totuși sunt prea multe.

Câți oameni nevinovați mai trebuie să moară pentru a realiza odată că atunci când suntem în fața volanului, suntem responsabili de vieți omenești? Câți mai trebuie să moartă pentru a învăța că o depășire neregulamentară poate să îți aducă moartea? Câte mașini mai trebuie sparte pentru a realiza că iarna nu-i ca vara (mai ales în trafic)?

Și eu ca șofer fac manevre neregulamentare, fac chiar depășiri nepermise, dar doar atunci când sunt 100% sigur că nu pun viața nimănui în pericol. Deja mi-e frică când părinții mei ies din casă și se duc cu mașina undeva, m-am săturat să vad atâți „Lewis Hamilton” pe șoselele noastre!

Și încă un lucru e cert, șoferi inconștienți se află în spatele volanelor tuturor mașinilor. Chiar dacă conduceți  o Dacia 1310 sau un BMW Seria 7, tot puteți omorî oameni, tot puteți distruge familii și curma vieți!

Și-n final vin cu o rugăminte, haideți să  fim toți mai prudenți, să ne gândim că doar o viață avem! Acest lucru este valabil și pentru șoferi și pentru pietonii care se aruncă pe trecerile de pietoni, chiar dacă drumul e acoperit cu zăpadă.


A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *