Comunitate

INCIDENTE ELECTORALE – Avertisment scris pentru barbatul care a facut scandal la vot, in Miresu Mare

Mai multe incidente electorale au fost semnalate politistilor maramureseni in preziua si ziua alegerilor din Miresu Mare, in doua dintre cazuri acestea dispunand si masuri. Astfel, barbatul care a facut scandal la vot, langa sectia din Miresu Mare a fost sanctionat dupa ce a fost reclamat de candidatul PDL la postul de primar ca i-a adresat injurii si cuvinte jignitoare. Echipa operativa, din cadrul Grupei de supraveghere si ordine publica Somcuta Mare, a luat masura sanctionarii cu avertisment, conform Legii nr. 61/1991, a barbatului, dupa cum a informat IPJ Maramures.

Masuri s-au dispus si dupa ce in dupa-amiaza zilei de ieri, 24 iunie, la 112 s-a sesizat ca o unitate comerciala din localitatea Remeti pe Somes, situata la aproximativ 150 de metri de sectia de votare, vinde bauturi alcoolice. Comerciantul a fost sanctionat contraventional si a fost atentionat sa nu mai comercializeze bauturi alcoolice pe durata votului.

Tot la Miresu Mare, s-a reclamat ca o persoana face campanie electorala din usa in usa si le spune localnicilor sa voteze cu un anumit candidat la primarie. Un echipaj de politie s-a deplasat la fata locului, dar in urma verificarilor efectuate si audierii persoanelor in cauza nu s-a confirmat cazul. Si la Biroul Electoral Judetean s-a primit o sesizare potrivit careia propaganda politica s-a continuat dupa incheierea campaniei.
Sursa: I.O.