Comunitate

INCIDENT ELECTORAL – Scandal la Viseu de Sus pentru un banner electoral amplasat langa sectia de votare

Un prim incident electoral s-a semnalat deja la Viseu de Sus, unde politistii si observatorii Pro Democratia au intervenit pentru indepartarea unui banner electoral al unuia dintre candidatii la primaria din localitate. Proprietarii casei in fata careia se afla panoul au inceput sa faca scandal, incercand sa ii impiedice pe oamenii legii sa isi duca misiunea la indeplinire. Presedintele Pro Democratia Baia Mare, Raul Drenta, a aratat ca incidentul a avut loc in circumscriptia 13, sectia 10 din localitatea Viseul de Sus, in jurul orei 9.45. “La aproximativ 150 de metri de sectia de votare s-a constat ca exista materiale electorale in spatiul public, iar cetatenii din zonă au amenintat cu violenta reprezentanţii sectiei de votare si a politistului in momentul in care acestia au cerut inlaturarea lor. A fost vorba de bannerul unui candidat independent”, a precizat Raul Drenta.

Nu au fost singurele probleme constatate in timpul procesului electoral de catre observatorii Asociatiei Pro Democratia (APD). Astfel, la circumscriptia 34, sectia 54 din Vad (Copalnic Manastur) si circumscriptia 13, sectia 3 din Viseu de Sus la deschiderea sectiilor, in jurul orei 7.00, la distanta de mai putin de 10 metri au existat materiale de propaganda electorale care au fost indepartatela sesizarea observatorului APD.

Si la Baia Mare a fost un incident minor, dupa ce la una dintre sectiile de votare de pe raza municipiului s-a ratacit un buletin de vot.

Asociatia Pro Democratia Baia Mare are 211 observatori acreditati in Maramures pentru alegerile de azi, 10 iunie. Reprezentantii acesteia vor monitoriza procesul electoral, astfel incat sa nu existe probleme.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresenii, chemati astazi la urne

Sursa: Ioana Osan