112

INCIDENT aviatic la Sibiu. O cursă aeriană s-a întors de urgenţă pe aeroport. O familie din Baia Mare în avion

O cursă aeriană Sibiu – Dortmund a fost anulată, după ce avionul, care a decolat vineri, la ora 07.15 a lovit o pasăre, pasagerii fiind debarcaţi. Reprezentanţii Aeroportului din Sibiu au declarat că vor fi stabilite soluţii pentru pasageri, în funcţie de posibilităţile operatorului.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Sibiu (AIS), zborul Sibiu – Dortmund, operat de Wizz Air, s-a întors după circa o jumătate de oră, pentru că a lovit o pasăre.

„Zborul Sibiu – Dortmund W6 3773 a decolat de la Aeroportul Internaţional Sibiu astăzi (vineri – n.r.), la ora 07.15 oră locală, însă la scurt timp după decolare aeronava a lovit o pasăre, motiv pentru care pilotul, în baza procedurilor şi a competenţelor sale, a decis să se întoarcă pe aeroportul din Sibiu. Aeronava s-a reîntors în siguranţă pe aeroportul sibian şi a aterizat la ora locală 07.50”, spun reprezentanţii AIS.

Potrivit sursei citate, pasagerii au fost debarcaţi, iar zborul anulat, urmând să fie stabilite soluţiile optime pentru rerutarea pasagerilor, în funcţie de posibilităţile operatorului aerian şi de preferinţe.

Se pare că în avion a fost îmbarcată și o familie din Baia Mare care trebuiau să ajungă la rudele lor din Germania.

„Sunt puțin speriat. E primul meu zbor cu avionul și am auzit că se întâmplă multe. Soția și-a pastrat calmul, i-a liniștit și pe copii și pe restul pasagerilor. Avem promisiuni că se va găsi rapid o soluție și vom ajunge în Germania.” -ne-a declarat Ioan B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *