Stiri externe

INCERTITUDINE – Rebeli sirieni sustin ca ar fi doborat un avion militar rusesc, dar Kremlinul nu comenteaza informatia

Rebeli sirieni care opun rezistenta armata regimului presedintelui Bashar al-Assad sustin ca ar fi doborat joi un avion de vanatoare rus Su-25 implicat in operatiunea aeriana demarata in sprijinul actualei puteri de la Damasc, conform unei inregistrari video aparute pe Internet, relateaza agentia de presa Unian.

In aceasta inregistrare poate fi vazut un avion militar care pierde din altitudine, fara insa a se putea constata prejudicii. In textul care insoteste imaginea se afirma insa ca rebelii sirieni au doborat un avion militar in zona provinciei Hama, unde aviatia rusa a bombardat anterior mai multe tinte.

Dupa transmiterea imaginilor, o voce le comenteaza in limba araba, dar autenticitatea acestei inregistrari nu a putut fi stabilita.

Kremlinul nu a dorit sa faca vreun comentariu cu privire la aceasta inregistrare aparuta pe YouTube.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin, a recomandat presei sa se axeze pe informatiile difuzate oficial de autoritatile moscovite. ‘Eu nu comentez YouTube-ul. Va propun sa va orientati dupa informatiile Ministerului rus al Apararii’, le-a spus Peskov jurnalistilor acreditati pe langa Kremlin, potrivit RIA Novosti.

Un purtator de cuvant al acestui minister, Igor Konasenkov, indicase tot joi ca fortele aeriene ruse au bombardat 12 pozitii ale gruparii jihadiste Statul Islamic in ultimele 24 de ore.

Gruparea extremista Jaysh al-Islam, cunoscuta mai mult ca Armata Islamului, anuntase anterior ca a declarat razboi Rusiei pentru ca a intervenit in conflictul din Siria, potrivit The New York Times. Militanti ai acestei grupari, finantata de Arabia Saudita, au amenintat ca vor ataca fortele ruse care se afla in zona.

Sursa: Agerpres