Actualitate Sport

Începutul sfârșitului pentru nou înființatul club Minerul Baia Mare

În cursul zilei de ieri, site-ul oficial al clubului de handbal Minaur a anunțat înființarea și înscrierea echipei de fotbal (sic!) Minerul Baia Mare în liga a IV-a.

Înainte de a trece mai departe, se pune prima întrebare: unde și când, în lumea asta mare, s-a mai întâmplat ca înființarea unei echipe de fotbal să fie anunțată pe pagina unui club de handbal?

În Clubul Sportiv Minaur sunt angajați oameni de marketing cât pentru o echipă din vestul Europei, dar niciunul nu a fost capabil să gândească un concept potrivit pentru un nume atât de îndrăgit de băimăreni: Minerul.

Știe până și copilul de 4 ani că, atunci când e bine, pe stadionul Viorel Mateianu se strigă MI-NE-RUL! MI-NE-RUL! Scandarea e similară cu cea din vremurile frumoase ale handbalului băimărean, când tribunele se uneau întru preamărirea Minarului.

Și dacă se cunosc aceste aspecte, de ce nu a pregătit nimeni lansarea cu fast a numelui Minerul Baia Mare? Măcar atât ar fi meritat să primească puținii creduli care își mai spun speranțele în reînvierea fotbalului local dirijată de autoritățile locale.

Realizează cei creduli că luna viitoare se împlinește anul de când defuncta FC Municipal Baia Mare a fost retrasă din liga a II-a, deși bătea, la un moment dat, la porțile Ligii 1? Domnilor (aici mă adresez celor care nu au văzut stadionul doar din poze), ați uitat că vina pentru desființarea unei echipe frumoase îi aparține și lui Cătălin Cherecheș, primarul care anunța în urmă cu câteva zile înființarea unei academii?

Săraca academie, acum s-a transformat într-o echipă de liga județeană care va fi condusă de personaje mediocre și formată, în cea mai mare parte, din jucătorii ce nu s-au săturat să fie mințiți în față. E și asta o formă de sadism, din câte se pare. Testată și brevetată la Baia Mare.

Revenind la destinul noii echipe Minerul Baia Mare, e futil să anunțăm și noi durata de viață a acesteia. O facem, totuși, pentru consemnare:

Minerul Baia Mare, club înființat, administrat și finanțat după bunul plac al primarului Cătălin Cherecheș și al apropiaților incapabili să gândească singuri, se va desființa dacă rămâne împotmolit mai mult de două sezoane în liga a III-a. Jucătorii vor pleca pentru că nu vor fi plătiți, iar suporterii de tinichea vor da din nou birul cu fugiții, refugiindu-se în spatele tastaturii și plângându-se pentru a mia oară că nu Baia Mare nu are parte de fotbal.

Și după acest timp, CV-ul bogat al primarului Cătălin Cherecheș va putea fi actualizat. De ce nu ar încăpea Minerul lângă Minaur, HCM și FC Municipal?

 

3 Responses

  1. mai desteptule de ce nu te ocupi tu de relansarea echipei de fotbal?

  2. poate nu stiti in Spania exista un club ce se numeste surrpriza CS FC BARCELONA care a
    re echipe de handbal volei m si f si fotbal care apartine de Municipalitate din BALCELONA

  3. Cine semneaza acest articol?Se pare ca pe voi nu va intereseaza fotbalul,cu Chereches aveti voi treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *