Sanatate

Începe vaccinare antigripală ! Primele doze de vaccin au fost deja achiziţionate

Campania gratuită de vaccinare antigripală a persoanelor la risc ar urma sa se deruleze in a doau jumatate a a lunii octombrie  Cel putin asta sustin oficialii Ministerului Sanatatii.

“Campania gratuită de vaccinare a persoanelor la risc, derulată de Ministerul Sănătăţii începe în fiecare an în a doua parte a lunii octombrie. Primele vaccinuri, 19.000 de doze, au fost deja achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, s-a încheiat procedura de licitaţie de achiziţie. În săptămâna următoare, aceste doze vor fi recepţionate şi vor ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică, astfel încât medicii direct vaccinatori să poată să le ridice de acolo şi să se înceapă vaccinarea persoanelor la risc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Persoanele care beneficiază de gratuite în ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală sunt: personalul medical, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, persoanele cu afecţiuni medicale, în special cardiologice şi respiratorii, gravidele.

 

 

 sursa;aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *