Religie

Începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Începând din 31 iulie credincioşii intră în Postul Sfintei Maria sau al Adormirii Maicii Domnului. Este unul dintre cele patru posturi mari de peste an, un post cu dată fixă, care îi pregăteşte pe creştini pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Faţă (6 august) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Timp de două săptămâni, creştinii vor mânca bucate care nu sunt de origine animală şi vor participa la slujbe speciale. În această perioada credincioşii sunt îndemnaţi să facă fapte bune, să ţină post dar şi să se roage mai mult, pentru că potrivit rânduielilor bisericeşti postul înseamnă şi o perioada de curăţire spirituală prin rugăciune.

Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sfintei Maria Mare cum mai este cunoscut în popor, se termină pe 15 august odată cu praznicul Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, când  se oficiază slujbe importante şi se organizează hramuri.

Cel mai cunoscut pelerinaj de la noi este la Mănăstirea Nicula, unde se află una dintre cele mai populare icoane făcătoare de minuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *