Tineret

Începe Festivalul Nonformal, Baia Mare 2018

Festivalul Nonformal, va avea deschiderea oficială miercuri, 8 august 2018, începând cu ora 20:00, în Pitața Cetății din Baia Mare. Evenimentul reunește 120 de tineri și lucrători de tineret din România și este organizat de Asociația D.E.I.S., ca parte a programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România, cu sprijinul financiar al Municipiului Baia Mare.

Festivalul Nonformal aduce în același loc, în perioada 8-12 august, oameni care au experiență de lucru cu metode interactive și participative și îi pune în contact cu alți oameni cu interese similare.  Concret, 120 de tineri si lucrători de tineret din Baia Mare și România vor participa la 10 ateliere unde vor studia metode de educație non-formală.

Ateliere acoperă o sferă variată de metode. Nu mai puțin de patru forme de teatru: forum, improvizație, playback și de umbre vor transforma Baia Mare într-o scenă interactivă în care și spectatorii vor fi implicați devenind spectACTORI. Animația va însufleți atmosfera prin trei forme ale sale: animație socio-educativă, percuție (TOTEM) și jongleria ca instrument de animație stradală. Simțul vizual și poveștile din viața de zi cu zi se vor împleti la facilitare grafică. Argumentarea și discursul public vor fi cuvintele de ordine în atelierul de dezbateri.

Ultima zi a festivalului, 12 august, va fi zi de spectacole și interacțiune cu publicul, datorită faptului că atunci se sărbătorește și Ziua Internațională a Tineretului. În felul acesta, comunitatea băimăreană va avea ocazia să înțeleagă mai bine puterea învățării non-formale, iar participanții vor trece printr-un proces de învățare accelerată care le va permite, ulterior, să le aplice metodele în comunitățile lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *