Cultura

Începe a VII a ediţie a Festivalului Internaţional Coral Liviu Borlan 2017

Se dă startul celei de a VIIa ediţii a Festivalului Internaţional Coral “Liviu Borlan”.  La cea de-a VII-a ediţie a festivalului, organizat de Asociaţia „Prietenii Armoniei” şi Corala ARMONIA, au fost selectate zece coruri din Bulgaria, Polonia, Ucraina, Ungaria şi România, patru retrăgându-se ulterior. Din juriul festivalului fac parte reprezentanţi ai şcolilor de muzică din România, Lituania, Republica Moldova, Estonia.

Festivalul-concurs debutează in  8 septembrie, de la orele 16, la Casa Tineretului din Baia Mare.

Sâmbătă, de la ora 9,30, la Casa Tineretului au loc workshopurile. Ineditul acestora va consta în lucrul în echipă al membrilor juriului şi corurilor din concurs. Fiecare membru al juriului îşi va alege un cor, cu care va lucra timp de 30 de minute. O demonstraţie practică despre dirijatul coral.
Premierea şi spectacolul de gală vor avea loc sâmbătă, 9 septembrie, ora 16, la Biserica „Sfânta Cruce”, bd. Independenţei, nr. 14, Baia Mare, spre care se va porni de la McDonald’s, la ora 15,30, într-o frumoasă paradă a costumelor. În cadrul Galei va avea loc şi decernarea premiilor ce­lei de-a doua ediţii a concursului de compoziţie.
Intrarea este liberă pentru toţi iubitorii muzicii corale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *