Actualitate

Încep înscrierile la facultate

Absolvenţii de liceu care au promovat Bac-ul şi vor să-şi continue studiile, se pot înscrie începând din 11 iulie pe unul dintre locurile pe care facultățile din țară le pun la dispoziția viitorilor studenți. Absolvenții maramureșeni ai examenului maturității care vor să rămână aproape de casă pot opta pentru unul dintre sutele de locuri puse la dispoziție de Centrul Universitar Nord Baia Mare (CUNBM), dar și de către Universitatea Vasile Goldiș.

Oficialii Centrului Universitar Nord spun că la Facultatea de Litere, spre exemplu, sunt disponibile 390 de locuri, dintre care 190 sunt bugetate. În cazul Facultății de Științe sunt bugetate 176 de locuri, dintre cele peste 700 disponibile, iar la Facultatea de Inginerie sunt disponibile 320 de locuri, dintre care 194 sunt cu taxă. În cadrul acestei facultăți, cele mai multe locuri dipsonibile se regăsesc la specializarea tehnologia informației, specializare care și anul trecut a fost cea mai căutată.

În cazul tuturor celor 3 facultăți se organizează concurs de dosare, iar rezultatele se afișează pe 16 iulie. Excepție fac cei care vor să devină studenți la tehnologia informației, aceștia fiind nevoiți să susțină examen pentru departajare.

La Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, înscrierile au început la data de 1 iulie, fiind oferite specializări în domeniul economic, pedagogic ori al geografiei turismului. Taxa de şcolarizare este de cateva mii de lei pe an, la care se adaugă o taxă de înscriere de o mie de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *