Actualitate

Încep controalele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură

Începe controlul la fața locului pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul pe teren – Campania 2017, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Astfel, conform Ordinului MADR nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor tranzitorii care se aplică în agricultură, APIA efectuează, în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2017, controale asupra fiecărei parcele declarate, pentru a verifica eligibilitatea, localizarea, suprafața și aspecte privind utilizarea și acoperirea terenului.

Vor fi luate în calcul peste 104.000 de dosare pentru a se verifica normele de ecocondiționalitate, a schemelor de sprijin pe suprafață și în sectorul zootehnic, după cum urmează:

-pentru controlul pe teren prin metoda clasică: 28.547 de fermieri;

-pentru controlul pe teren prin metoda teledetecției: 75.599 de fermieri.

 

În județul nostru, eșantionul de control conține un număr de aproximativ 4.300 de dosare, după cum urmează: 600 de fermieri vor fi controlați prin metoda clasică, iar 3700 prin metoda teledetecției.

Fermierii trebuie să permită accesul pe terenul fermei inspectorilor care-i vor vizita, să le prezinte informații și documente aferente locației și să delimiteze parcelele. În cazul nerespectării celor trei condiții amintite, cererea va fi declarată neeligibilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *