112

Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Maramureş

În ultimele 24 de ore pompierii maramureșeni au lichidat patru incendii, din care trei au fost de vegetație uscată, în urma cărora au ars circa 3 hectare de vegetație.

De asemenea, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. Flăcările au mistuit construcția în proporție de 80 %.

Reprezentanții I.S.U. Maramureș atrag încă o dată atenția cetățenilor asupra faptului că se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăți.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *