Actualitate

INCARCERARE NASTASE – Medicii de la Floreasca decid luni daca Nastase poate fi transferat in penitenciar

 Foto: sinucidere - Adrian Nastase (c) Realitatea TV
 Foto: spitalul de urgenta Floreasca Bucuresti

Medicii de la Spitalul Floreasca din Capitala vor decide, luni – 25 inue, daca starea de sanatate a lui Adrian Nastase ii permite acestuia sa fie transferat in penitenciar, hotararea urmand sa fie luata la solicitarea Politiei. “Solicitarea a fost primita vineri, dupa ora 17.00, astfel ca nu a putut fi inregistrata la Registratura unitatii sanitare. Acest lucru se va intampla luni, la ora 8.00, dupa care o comisie speciala de medici se va intruni pentru a decide daca pacientul poate fi transferat”, au precizat oficialii spitalului bucurestean.

Din comisie vor face parte medicii care s-au ocupat de Nastase dupa internare, inclusiv cei din echipa care l-a operat, respectiv Serban Bradisteanu si Ioan Lascar, dar si un legist, au precizat aceleasi surse. 

Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara – 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul “Trofeul Calitatii”. Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat a doua zi dimineata.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus, joi – 21 iunie, o cerere de amanare a executarii pedepsei lui Nastase, motivata de conditiile extraordinare in care se afla fostul premier, conditii ce s-ar putea rasfrange in mod negativ si asupra familiei acestuia. Avocatul Ion Cazacu a precizat ca amanarea executarii pedepsei in cazul clientului sau poate fi ceruta o singura data, pentru o perioada de maximum trei luni.

CITESTE SI:

Sursa: Mediafax