Actualitate

Încă un zece la bac, în urma contestațiilor

În Maramureș, procentul de promovare a Bacalaureatului a crescut după afișarea rezultatelor de la contestații. Potrivit datelor Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, recorectarea lucrărilor aduce un plus de aproape 2% procentului de promovabilitate al examenului maturității, de la 66,33% la 68,20%.

În plus, în urma contestațiilor a crescut cu 1 și numărul mediilor de zece înregistrate. Astfel, județul nostru numără acum cinci elevi care au obținut 10 pe linie la bac. Doi dintre aceștia au absolvit Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, alți doi Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, iar unul vine de la Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din Târgu Lăpuș.

Potrivit oficialilor ISJ Maramureș, au fost depuse 1327 de contestații, iar în urma recorectării lucrărilor, 825 de note au fost mărite, 437 au fost revizuite în jos, în timp ce în cazul a 65 de contestatari notele au rămas aceleași.

Potrivit rezultatelor, în Maramureș bacalaureatul a fost promovat în sesiunea iunie-iulie 2017 de 2267 de elevi, cei mai mulți dintre ei (667) obținând note cuprinse între 8 și 8.99.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *