Actualitate

Încă un echipaj pentru ridicarea câinilor vagabonzi de pe străzile din Baia Mare

Problema câinilor fără stăpân este din nou în atenţia municipalităţii. Nemulţumită de modul în care se desfasoară activitatea pe acest segment de activitate, autoritatea locală a decis să ia unele măsuri. Astfel, în urmă modificării organigramei la Poliţia Locală, va mai fi înfiinţat un echipaj care se va ocupa cu ridicarea patrupedelor, iar adăpostul de câini va fi extins. În plus, din septembrie se vor demara şi controale la societăţile comerciale pentru a vedea dacă respectă prevederile legale de păstrare a câinilor.

“Referitor la câinii fără stăpâni, în urma modificării organigramei la Poliţia Locală va mai fi înfiinţat un echipaj care se va ocupă cu ridicarea patrupedelor, astfel încât să fim mai eficienţi în activitatea de ridicare de pe străzile oraşului a câinilor fără stăpân. Pe de altă parte însă, începând cu dată de 1 septembrie vom face controale în special la societăţile comerciale de pe rază municpiului Baia mare pentru a vedea dacă respectă prevederile legale de păstrare a câinilor. Cu această ocazie extindem adăpostul de câini pe care îl avem cu aproximativ 300 de locuri, în parteneriat cu asociaţia pentru protecţia animalelor şi cu alţi iubitori de câini care doresc să ajute”, a precizat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

2 Responses

 1. Buna ziua tuturor.

  Cu respect va rog sa revizuiti cele promise mai sus. Pe bulevardul Traian, in spate la Pizza Plus de aproximativ 4 luni, este o haita 6 caini (sau mai multi) de la mici la foarte mari. Nu sunt agresivi, adica pe mine nu m-au latrat sau marait, dar sunt multi copii care merg dimineata la scoala, sau care vin seara si nu este deloc linistitor acest aspect.

  Va rog sa ne ajutati cu aceasta problema. Nu asteptati pana are loc un eveniment neplacut.

  Cu sitma,
  Adrian

 2. Revin cu o completare:

  si eu am caine. La curte ( talie mare ) cat si in apartament ( talie mica ). Sunt iubitor de animale, sa nu ma intelegeti gresit. Doar ca acesti caini, de pe strazi, oricand pot deveni periculosi mai ales fata de copiii care mai au un sandwich in mana … si pot fi purtatori de boli grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *