Monden

INCA O ZI DE CANICULA – Baimarenii fug la scalda ca sa scape de caldura insuportabila din apartamente (VIDEO)

 Plaja la bazin (c) eMM.ro
 La bazin (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
Canicula ii scoate pe baimareni din casa. Din cauza ca aerul e inabusitor, multi dintre cei care locuiesc in blocuri dau fuga la apa pentru a se racori. Unii dintre tineri spun ca isi petrec chiar si zece ore in zonele amenajate pentru scaldat pentru ca vor sa scape de caldura insuportabila din apartamente.

O zi cu temperaturi ridicate a fost si astazi in toata regiunea. La orele pranzului, mercurul din termometre a oscilat intre 35 si 37 de grade Celsius in majoritatea zonelor din Maramures. A fost atat de cald, incat pana si hainele din materiale lejere au fost greu de suportat. Pana si un cub de gheata scos dintr-un congelator nu a rezistat mai mult de doua minute sub razele soarelui.

Bazinul din Baia Mare a fost luat cu asalt inca de la primele ore ale diminetii. Tinerii profita de zilele de vacanta si isi dau intalnire cu prietenii la apa, in loc sa stea pe terase sau in locuinte.

Vreau si eu sa ma relaxez, mai ales ca am terminat clasa a VIII-a si sunt gata in sfarsit cu examenele. Acasa e foarte cald si aici este si apa, unde putem sa inotam si e foarte bine. Sunt de la ora 10.00 dimineata si probabil voi mai sta pana pe la 6.00 seara”, a spus una dintre tinerele iesite la scalda.

“Acasa e cald si e plictiseala. Aici venim sa ne mai racorim. Sunt in timpul programului, pentru ca sunt taximetrist. Am venit sa ma mai racoresc. Voi mai sta pana se lasa soarele”, a adaugat o alta persoana.

Maramuresenii vor avea parte de zile toride si in saptamanile care urmeaza. De altfel, exista si o avertizare de canicula si disconfort termic pentru judet valabila pana vineri, 6 iulie.
Sursa: Diana Grad