Actualitate

INCA O DEMITERE- Deputatii s-au reunit in aceasta seara pentru a discuta revocarea Robertei Anastase

Sedinta extraordinara a plenului Camerei Deputatilor in care se discuta revocarea Robertei Anastase din functia de presedinte a acestui for legislativ a inceput, in aceasta seara, de 3 iulie, dupa ce Comisia Juridica a finalizat raportul privind sesizarea USL impotriva acesteia. Sedinta este prezidata de deputatul PSD Florin Iordache, asistat de Nicolae Mircovici.

Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a anuntat,tot in cursul  acestei seri, ca Biroul Permanent al acestui for a decis convocarea plenului Camerei Deputatilor pentru revocarea din functie a presedintelui acestei Camere, Roberta Anastase, urmand alegerea unui nou presedinte.

“Noua din cei 13 membri ai Biroul Permanent au votat in unanimitate introducerea pe Ordinea de zi a unei noi sesiuni extraordinare, de la 21.15 a propunerii Comisiei juridice de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor. Daca aceste propunere va trece de plenul Camerei Deputatilor, pe cale de consecinta grupurile parlamentare vor propune alte formule pentru conducerea Camerei Deputatilor”, a anuntat Zgonea.

El a spus ca toate grupurile parlamentare au fost prezente, mai putin PDL. “In acest moment, toate grupurile parlamentare, mai putin PDL, au fost prezente, stenograma sedintei a fost facuta. A fost trimisa Monitorului Oficial pentru publicare noua sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor in aceasta seara”, a sustinut Zgonea.

Sursa: Mediafax