Administratie

În top ! Maramureşul, fruntaş la numarul hotărârilor judecătoreşti de fond funciar neaplicate

Maramureşul ocupă unul dintre locurile de top la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul sentinţelor jdecatoresti definitive şi irevocabile care privesc legile fondului funciar şi care aşteptată să fie puse în practică. Situaţia îi nemulţumeşte pe oameni, care cu hârtiile în mâna bat la uşile prefectului şi cer să li se facă dreptate. În aceste condiţii prefctul de Maramureş le-a cerut secretarilor primăriilor din judeţ să urgenteze punerea în plicare a sentinţelor.

„În urmă inventarierilor făcute de Comisia judeţeană de fond funciar am constatat cu îngrijorare că există un număr foarte mare de hotărâri judecătoreşti care nu sunt puse încă în aplicare. Vorbim despre 1.625 de asemenea hotărâri, care vizează atât terenuri agricole, cât şi forestiere. Acest aspect este îngrijorător, cu atât mai mult cu cât, majoritatea persoanelor care se înscriu în audienţă la Prefectura, vin pe tema fondului funciar. Vreau să spun că sunt cetăţeni care vin în fiecare săptămâna. Nu este în regulă că oamenii aceştia să fie purtaţi pe drumuri. Atâta vreme cât au o hotărâre judecătorească, chiar nu înţeleg de ce comisiile locale, de unde provin nemulţumiţii, nu acordă sprijinul acestor persoane pentru a intră în posesia terenurilor care li se cuvin”.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi pentru că Instituţia Prefectului are un corp de control pe această tematică, prefectul de Maramureş a emis un ordin prin care a aprobat modelul procesului verbal de constatare a contraventiei şi de aplicare a sancţiunilor la normele privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Secretarilor de primarii l-i să reamintit că legea prevede sancţiunile cuprinse 10.000 şi 100.000 de lei şi că nu este de dorit situaţia în care acestea să fie aplicate.

De menţionat că potrivit inventarierilor efectuate de comisia judeţeană de fond funciar în Maramureş există 1625 de hotărâri definitive şi irevocabile care asteapta să fie aplicate .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *