Comunitate

În stradă ! Zeci de sindicalişti BNS au protestat în faţa prefecturii Maramureş

Cateva zeci de sindicalisti apartinand Blocului National Sindical au protestat in fata prefecturii Maramures. Actiunea  se înscrie în calendarul de proteste al BNS , ca urmare a lipsa de reacție a Guvernului României în ceea ce privește solicitarea de renunțare la măsura de transfer a contribuțiilor sociale integral în sarcina salariaților. Actiunea nu a fost singulara, proteste similare fiind organizite in alte 29 de judete din tara.

Sindicalistii spun ca au iesit in strada, in primul rand,  pentru ca guvernul nu renunță la măsura de transferare a contribuțiilor sociale de la angajator către angajat.

“Nu există garanția că, în mediul privat, angajatorul va crește salariile personalului angajat cu 23%, așa cum spune Guvernul. Este clar că Guvernul a încercat să ne păcălească. De altfel, și la angajații din sistemul bugetar după creșterea salarială de la 1 ianuarie 2018, ceea ce va rămâne în buzunarul salariatului va fi de 4%, nu de 25% așa cum au tot spus. Pe lângă această revendicare, sindicatele cer de urgență Legea dialogului social și Legea pensiilor. Încercăm prin aceste pichetări să atragem atenția Guvernului să-și dea seama că a greșit și să revină asupra actului normativ de transfer a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, si mai ales pentru ca nu dorim sa ajungem la grava generala ” au aratat sindicalistii.

Nemultumirile acestora au fost inaintate prefectului de Maramures, urmand ca partile sa aiba in zilele urmatoare si o intilnire in care sa discute pe marginea problemelor ridicate de sindicalisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *