Comunitate

În sprijinul părinţilor. Creşe şi grădiniţe deschise şi în perioada vacanţei

Vacanţă de vară dă  de furcă părinţilor care nu au în grijă cui să–i lase pe cei mici, atâta vreme cât sunt la muncă. În lipsa bunicilor, sau a suportului financiar necesar asigurării unei bone, fiecare caută o varianta  pentru ieşirea din impas.

Pentru a veni în sprijinul acestora autorităţile au pus la punct un program -prin rotaţie – al creşelor şi grădiniţelor astfel încât până la începutul lunii septembrie micuţii să poată fi angrenaţi în activităţi educative şi de recreere sub îndrumarea persoanelor autorizate.

În cazul creşelor coodonate de către Serviciul Public Asistenţă Socială s-a stabilit că până la sfârşitul lunii iulie părinţii îi vor putea duce pe  copilaşi la Creşă nr. 3, Creşă nr. 10, respectiv Centrul de educaţie timpurie „Curcubeu”, iar în luna august programele educative se vor desfăşura la Creşă nr. 2, Creşă nr. 5 şi la Centrul de educaţie timpurie „Curcubeu”.

În cazul unităţilor de învăţământ preşcolar a fost stabilit un grafic potrivit căruia până pe  2 septembrie vor fi deschise, pe rând, o serie de unităţi de învăţământ preşcolar, astfel încât să fie asigurată continuitatea serviciiilor de îngrijire pentru cei mici.

Potrivit graficului până la sfârşitul lunii iulie vor fi deschise printre altele grădiniţele Ion Creangă, Grădiniţă cu program Prelungit 28, precum şi Grădiniţă Otilia Cazimir.

În luna august vor avea program de funcţionare şi grădiniţele  9, 10 respectiv 27, urmând că din luna septembrie programul să revină la normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *