112

În siguranţă! Jandarmii maramurseni supraveheghează manifestările sportive ce au loc în judeţ

Jandarmii maramureșeni la datorie Jandarmii maramureșeni vor fi prezenți la datorie în zilele de 23 și 24 septembrie 2017 pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfășurării competițiilor sportive, competiții la care se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane astfel:

În ziua de 23.09.2017, între orele 17:00-19:00, pe stadionul din localitatea Săsar, se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Fotbal Comuna Recea și Metalurgistul Cugir, meci din cadrul etapei a V-a, din cadrul Ligii a III-a.

În data de 23.09.2017, între orele 17:00-19:00, pe Stadionul ‘Viorel Mateianu’ din Baia Mare, are loc meciul de fotbal, din cadrul etapei a V-a, Liga a IV-a, Seria Sud dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare și F.C. Suciu de Sus.

În data de 24.09.2017, între orele 13:00-15:00, se va organiza competiția sportivă ‘Alergare în culori’. Manifestarea se va desfășura în Parcul Tineretului din Baia Mare.

Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Jandarmeria Maramureș face următoarele recomandări și informări:

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, modificată și completată de Legea nr.10 din 2012, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare vădită de beție sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să introducă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violență în arena sportivă; să introducă în arena sportivă inscripții, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi ce conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel.

De asemenea, acestora le este interzis să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, precum și în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel; să pătrundă pe spațiul de joc; să săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau la adresa forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță; să își ascundă fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenția de a împiedica identificarea; să împiedice acțiunea forțelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgențe ‘112’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *