Actualitate

În Postul Paştelui, e bine să te abţii și de la Facebook, spune un episcop

În epoca tehnologiei, credinţa se poate măsura şi altfel. În postul Paştelui este important să te abţii nu doar de la mâncare, ci şi de la… Facebook. Este sugestia Episcopului Huşilor care crede că este perioada cea mai potrivită pentru a scăpa de dependenţa de reţelele de socializare. Ideea înaltului prelat a primit însă… block de la utilizatori.

Daria are 19 ani şi este nedezlipită de smartphone. Postează zilnic cel puţin două fotografii pe reţelele de socializare, obicei la care nu va renunţa nici în postul Paştelui.

Tocmai de la aceste comentarii ar trebui să ne abţinem, măcar acum, în Postului Paştelui, spune Episcopul Ignatie al Huşilor.

EPISCOPUL IGNATIE AL HUȘILOR: Eu le-am dat un sfat creştinilor ca, în prima săptămână, să folosească mai puțin reţelele de socializare. Degeaba postim alimentar, degeaba ne abținem de la carne, ouă, dacă noi invidiem, bârfim și calomniem. Aceste lucruri sunt echivalente cu a mușca din aproapele tău.

Şi psihologii ne recomandă să mai luăm o pauză din când în când de la reţelele de socializare. Dependenţa pare însă prea mare. În medie, un posesor de smartphone petrece mai bine de 4 ore pe zi cu ochii în ecran, de două ori mai mult decât recomandă specialiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *