Monden

IMPLICARE – Shakira, mesaj in sprijinul educatiei la nivel mondial a copiilor

Cantareata columbiana Shakira, ambasador al bunavointei pentru UNICEF, a discutat in aceasta saptamana, la sediul ONU din New York, cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, despre importanta educarii copiilor inca de la varste fragede, scrie UPI.com.

“Peste 100 de milioane de copii nu merg la scoala, iar 159 de milioane de baieti si fete cu varste de pana la cinci ani sunt subdezvoltati din punct de vedere fizic si cognitiv din cauza lipsei unei alimentatii si a unei ingrijiri corespunzatoare”, a declarat artista de 38 de ani la inceputul conferintei de presa sustinute la sediul ONU din New York.

“Fiecare an care trece fara ca noi sa facem investitii semnificative in dezvoltarea copiilor inca de la varste fragede si in proiecte care vizeaza aceste chestiuni, milioane de copii se vor naste in acelasi stadiu de saracie si fara oportunitati”, a adaugat Shakira. “UNICEF si cu mine ne-am unit fortele si suntem astazi aici pentru ca investitia in copii inca de la varste fragede este o chestiune urgenta si nu mai este niciun moment de pierdut”, a spus artista columbiana.

In ce priveste criza refugiatilor sirieni, Shakira a spus ca “este fara indoiala cea mai mare criza umanitara a acestor vremuri, iar imaginea baietelului refugiat mort, adus de valuri pe plaja, este una tragica, pe care nu trebuie sa o ignoram si nu trebuie sa o uitam.”

“Copiii nu trebuie sa plateasca pretul razboiului; noi toti suntem astazi reponsabili si nu trebuie sa ne ascundem”, a subliniat Shakira, pe numele sau complet Shakira Isabel Mebarak Ripol.

Din 2003 Shakira se implica in actiuni si programe destinate copiilor de pe intreg mapamondul in calitatea sa de ambasador al bunavointei pentru UNICEF.

Sursa: Agerpres