Externe

Imigrant sirian, bătut cu un lanţ în Germania de persoane care au strigat injurii rasiste

Un imigrant sirian a fost bătut de trei persoane care au strigat injurii rasiste în cursul unui incident care a avut loc în oraşul Wismar, în contextul în care în Germania au avut loc mai multe demonstraţii antiimigraţie după ce un bărbat german a fost înjunghiat mortal, aparent, de doi azilanţi.

Imigrantul, în vârstă de 20 de ani, se îndrepta miercuri seară spre casă când “a fost oprit de trei persoane care vorbeau germană şi care l-au insultat într-o manieră xenofobă”, a comunicat Poliţia, potrivit site-ului cotidianului Times of Israel.

Doi dintre agresori l-au lovit în faţă, în timp ce al treilea l-a “lovit în umăr şi torace cu un lanţ de fier”. Victima a căzut la pământ şi a continuat să fie lovită de agresori care în cele din urmă au fugit. Sirianul a fost spitalizat cu contuzii la nivelul feţei şi trunchiului şi nasul spart, a explicat poliţia, precizând că a deschis o anchetă în acest caz.

Înjunghierea mortală a unui cetăţean german – aparent de către doi azilanţi din Irak şi Siria -, în cursul unei altercaţii care a avut loc duminică dimineaţa la Chemnitz, a provocat proteste violente care au fost parţial alimentate de zvonuri că victima ar fi intervenit pentru a proteja o femeie, ipoteză infirmată ulterior de autorităţi.

Mii de simpatizanţi de extremă-dreapta şi antiimigraţie s-au adunat duminică şi luni în centrul oraşului Chemnitz, iar o contramanifestaţie s-a desfăşurat la doar câţiva metri distanţă, participanţii la acest eveniment acuzând extrema dreaptă că se foloseşte de acest incident pentru a obţine capital politic.

În cursul protestelor s-au înregistrat agresiuni comise de simpatizanţii de extremă-dreapta împotriva străinilor. Cancelarul german Angela Merkel a condamnat categoric aceste acţiuni.

Presa locală relatează că participanţii la mitingul de luni al extremei drepte au proferat ameninţări violente la adresa imigranţilor şi au făcut salutul nazist, în timp ce contramanifestantii au scandat lozinci anti-naziste.

Câteva sute de protestatari antiimigraţie s-au strâns şi joi la Chemnitz, dar acest nou miting s-a încheiat fără să se înregistreze incidente violente, a informat poliţia, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *