112

Ilegalităţile economice, în atenţia poliţiştilor !

 În primele 9 luni ale acestui an, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, au fost recuperați peste 85 de milioane de lei proveniți din fraude economico-financiare. De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de peste 1 miliard de lei, iar față de peste 600 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În scopul asigurării unui climat de legalitate a mediului de afaceri și protecției bugetului general consolidat, Poliția Română are ca priorități de acțiune prevenirea și combaterea fraudelor financiare și protejarea intereselor economice ale statului și ale cetățenilor.

Astfel, în primele 9 luni ale acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 68.553.000 de lei și au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile în valoare de aproximativ 669.634.000 de lei.

Activitățile desfășurate de polițiști s-au concretizat cu 2.033 de propuneri de trimitere în judecată și 853 de declinări către alte structuri competente.

Față de 624 de persoane dintre cele cercetate s-au luat măsuri preventive, dintre care 74 de măsuri de arestare preventivă, 19 de arest la domiciliu, 455 de control judiciar și 76 de reținere.

De asemenea, polițiștii au finalizat activitățile dispuse în dosarele în care urmărirea penală se efectuează de procurori, în baza a 2.413 de delegări. În cadrul acestor activități, au fost luate măsuri preventive față de 235 de persoane și au fost aplicate măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile în valoare de aproape 334.000.000 de lei și au fost indisponibilizați peste 17.200.000 de lei, în numerar și în conturi bancare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *