Comunitate

ACTUALIZARE: Iarna nu-i ca vara! Angajaţii Serviciului Poliţiei Rutiere Maramureş ştiu asta? – FOTO

Iarna nu-i ca vara, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă când toată lumea este stresată de ultimele cumpărături şi de alergătura după cadoul perfect. În fiecare an aceeaşi poveste, sute de băimăreni care se întorc „acasă” pentru a petrece Crăciunul în mod tradiţional. Fiecare pare că se grăbeşte undeva de parcă cele 5 minute întârziate în trafic ar face vreo diferenţă.

Oraşul şi aşa mic pentru miile de maşini care-l tranzitează zilnic devine sufocat de Sărbători. Se întâmplă de fiecare dată, dar se pare că angajaţii Biroului Poliţiei Rutiere (BPR) Baia Mare din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Maramureş habar nu au de asta. În loc să stea în intersecţii să fluidizeze traficul, „băieţii” stau în parcările de la ieşirea din oraş sau în imediata apropiere a oraşului ca să dea amenzi pentru viteză, numere murdare sau becuri de la semnalizare arse. Sunt utile şi acestea, mizăm pe prevenţie, credem în aşa ceva, numai că trebuie să avem priorităţi foarte clar stabilite.

Sau sunt stresaţi băieţii şi nu pot să stea în frig pentru că le face rău la sănătate? Nu ar trebui să se streseze foarte mult pentru că oricum la 42 de ani se pot pensiona şi-şi permit să stea doar la băi să se trateze de reumatism cu pensiile foarte mari pe care le încasează lună de lună.

În Ajunul Crăciunului, zloată, ploaie măruntă amestecată cu zăpadă şi semafoare pe galben intermitent într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Baia Mare, cea dintre Bulevardele Unirii şi Bucureşti. Nici urmă de poliţişti şi nu va fi foarte mult până când se va produce o tragedie.

 

 

Nu vrem să anticipăm, vrem doar să tragem un semnal de alarmă să prevenim un eveniment tragic. Alo, băieţii de la BPR Maramureş, se aude?

ACTUALIZARE: La scurt timp după apelul făcut, poliţiştii de laBPR şi-au făcut apariţia în intersecţia. Nu ştim cât îi ţine, dar apreciem efortul lor.

2 Responses

  1. Din pacate aveti dreptate. Evenimentele tragice au venit pe drumurile din Maramures accidente grave soldate cu mortii : Viseu, Grosi, Tauti de Sus.

  2. E simplu, nu? Ai gasit vinovatii repede, dar eu zic sa te uiti un pic la altii cu pensii si salarii mult mai mari care ar trebui sa gaseasca o strategie cu privire la problema aceasta. In orice caz esti un jurnalist mediocru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *