Turism

IARNA ÎN MARAMUREȘ – Top 6 imagini alese de pe Instagram

Iarna și-a intrat cu adevărat în drepturi, iar Maramureșul a primit-o cu brațele larg deschise, așteptându-și colindătorii cu nerăbdare.

Și pentru că straiele de sărbătoare au ajuns, ne-am gândit că Maramureșul iernatic trebuie celebrat prin alcătuirea unui top 6 al celor mai frumoase și semnificative fotografii de pe Instagram.

1. Cristina Itul (@icristinaphotography)

Stația Paltin, Vișeul de Sus. Poza este realizată la 21,6 km depărtare de gara CFF, gară care este destinaţia trenurilor cu abur regulate pentru turişti. Este o imagine care îți taie răsuflarea și te transpune cu adevărat în magia iernii.

2. Cristina Itul (@icristinaphotography)

Cea de-a doua imagine, realizată tot de Cristina Itul, ne arată un Maramureș înghețat în așteptarea sărbătorilor.

3. Rla Andreea (@rla.roxana)

Cascada Cailor, Munții Rodnei, Borșa. Autoarea, originară din Galați, a făcut fotografia în timpul unei excursii la Cascada Cailor. În fotografie vedem brazi încărcați de nămeți, iar peisajul este parcă luat din poveștile bunicilor.

4. Miruna Moldovan (@mirunamoldovan)

Muzeul Satului, Baia Mare.  Fotografia este intitulată de autoare “Albastru de Maramureș”. Contrastul dintre albul imaculat al zăpezii și albastrul muzeului este fascinant.

5. Lara (@larra12)

Rona de sus, Maramureș.  Fotografia, realizată de un artist plastic cu proiecte de viitor foarte îndrăznețe, transpune datinile și obiceiurile Maramureșului.

6. Alexandra (@allexallyy)

Cascada Cailor, Munții Rodnei, Borșa. Cea de-a șasea fotografie prezintă imaginea cascadei în plină iarnă. Peisajul este unic, iar brazii plini de zăpadă completează perfect imaginea.

Iarna maramureșeană este unică. Brazii încărcați de nămeți și casele pregătite de sărbătoare completează perfect atmosfera. Cele șase fotografii alese transmit exact ceea ce are Maramureșul de arătat: tradiții, bucurie și unicitate.

Petra Gromucz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *