112

HOTI – Sase furturi clarificate de politistii maramuresenii la sfarsitul saptamanii trecute

Politistii maramureseni au identificat, la sfarsitul saptamanii trecute, sase banuiti de comiterea a tot atatea furturi.

Un baimarean in varsta de 29 de ani si un sighetean de 19 ani sunt cercetati pentru comiterea de furturi din societati comerciale. Alti trei barbati, cu varsta cuprinsa intre 34 si 55 de ani, sunt banuiti ca ar fi sustras bunuri din locuinte de pe raza localitatilor Baia Mare, Bocicoiu Mare si Vicea iar un barbat de 59 de ani a fost prins in flagrant de politisti in timp ce sustragea teava de polietilena folosita la efectuarea lucrarilor de aductiune a apei potabile pa raza localitatii Cupseni.

In toate cazurile, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile pentru documentarea activitatii infractionale a banuitilor.

Intr-un caz din cele sase, politistii au fost sesizati de un sighetean ca, in noaptea de 28/29 septembrie 2015, persoane necunoscute au patruns prin efractie intr-un salon de infrumusetare de unde au sustras mai multe bunuri, in valoare totala de 2 500 de lei.

La cateva zile de la reclamarea faptei, politistii au identificat un tanar de 19 ani, cunoscut cu antecedente penale, care este banuit de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 50% si restituit partii vatamate.

Tanarul a fost retinut de politisti pentru 24 de ore si prezentat instantei care a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa: Emm